Головна » 2009 » Липень » 20

Пільговики та переможці олімпіад "забронювали" собі бюджетні місця на престижних факультетах, а всі інші стоять у величезних чергах


Новинкою кампанії 2009 року стало й те, що фальшиві довідки тепер пред'являють не лише "уявно хворі", але й псевдопереможці олімпіад. Так, членами ОПОРИ виявлені випадки, коли особи, що фігурують в системі "Конкурс" як переможці олімпіад і вже зареєстровані приймальними комісіями вишів як абітурієнти, відсутні у офіційному списку переможців олімпіад, затвердженому МОН України.
"Дивно, що адміністрації ВНЗ в особі їхніх приймальних комісій знову виявилися неготовими до напливу охочих стати студентами - попри ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: olena | Дата: 20-Лип-2009 | Коментарі (1)

Заступник міністра Тарас Фініков: "Кількість пільговиків насправді є значно меншою, ніж може здатися на перший погляд"

Відбулася прес-конференція "Пільговий вступ: кожна медична довідка перевірятиметься". У заході взяли участь заступник міністра освіти і науки України Тарас Фініков, директор департаменту вищої освіти МОН Ярослав Болюбаш, координатор освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА Інна Совсун.

"Кількість пільговиків є насправді значно меншою, ніж може здатися на перший погляд, оскільки більшість з них подають документи на кілька спеціальностей одразу", - повідомив журналістам заступник міністра освіти і науки України Тарас Фініков.

... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: olena | Дата: 20-Лип-2009 | Коментарі (1)

Интернет признали главным источником информации


На сегодняшний день Интернет является самым популярным источником информации для американцев, опережая по этому показателю телевидение, газеты и радио, говорится в новом отчете компании Zogby Interactive по результатам опроса 3,030 пользователей. Более половины респондентов заявили, что если бы им пришлось выбирать только один источник новостей, то они предпочли бы Интернет. Телевидение выбрали 21% опрошенных, а газеты и радио - по 10%. Сеть также считают самым надежным источником новостей - об этом заявили 40% пользователей, сообщает Reuters.

Однако только небольшая часть участвовавших в опросе людей считает, что соци ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: olena | Дата: 20-Лип-2009 | Коментарі (0)

Діти з особливими потребами навчатимуться у звичайних школах

В рамках українсько-канадського проекту з впровадження інклюзивної освіти, в 22 навчальних закладах 10 регіонів України діти з особливими потребами навчатимуться разом зі здоровими ровесниками.

МОН спільно з Всеукраїнським фондом "Крок за кроком" провело розширену нараду на тему "Запровадження в Україні інклюзивної освіти".

Інклюзивна школа - це заклад освіти, відкритий для навчання всіх дітей, незалежно від їхніх фізичних, інтелектуальних, соціальних чи інших особливостей. Діти з особливими потребами мають право навчатися разом із здоровими ровесниками. А нині більшість учнів з особливими потребами навчаються у спеціальних школах (школах-інтернатах) або за індивідуальною формою навчання.

Заст ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: olena | Дата: 20-Лип-2009 | Коментарі (1)