Головна » 2009 » Серпень » 2 » Від Вакарчука вимагають усунути порушення при вступі до вузів
Від Вакарчука вимагають усунути порушення при вступі до вузів
08:50:02

Львівська газета ЗІК Новини західної УкраїниЗ проханням негайно уточнити процедуру зарахування абітурієнтів, зокрема щодо корегування списків рекомендованих до зарахування, звернулася громадянська мережа Опора до міністра освіти і науки Івана Вакарчука

Про це повідомила керівник освітніх проектів Громадянської мережі Опора Інна Сосун.

За її словами, у чинних умовах вступу до вищих навчальних закладів процедура корегування списків фактично не виписана, зазначено тільки, що у п'ятиденний термін з моменту оголошення списку осіб, рекомендованих до зарахування, абітурієнти повинні принести оригінали документів.

Відсутність чітких прописаних правил проведення корекцій списків рекомендованих до зарахування може призвести до масових порушень при зарахуванні.

Зокрема, залишаються незрозумілими такі питання: яким чином оприлюднюватимуться списки рекомендованих до зарахування? Як часто оновлюватимуться списки? Як члени приймальних комісій контактуватимуть з тими, хто рекомендований до зарахування?

У випадку, якщо члени приймальних комісій просто чекатимуть, поки абітурієнт принесе оригінали документів, то зсування рейтингу відбудеться тільки в останній день, коли вже точно буде відомо, скільки людей не принесло оригінали. У такому випадку для абітурієнтів, які просунулись у рейтингу і отримали право навчатись за обраною спеціальністю, фактично не залишається часу, щоб принести оригінали документів, особливо якщо йдеться про абітурієнтів з інших міст. Яким чином повідомлятимуть про можливість зарахування тих абітурієнтів, які посунулись в рейтингу?

Надзвичайно важливим також є оприлюднення списків осіб рекомендованих до зарахування з вказуванням підстави до зарахування - чи то сертифікат ЗНО, чи вступ поза конкурсом. Зважаючи на велику кількість осіб, що подали заяви на вступ поза конкурсом у деяких університетах для відновлення довіри до цьогорічної вступної кампанії необхідно, щоб приймальні комісії також оголошували дату видачі документа, що дає право на позаконкурсний вступ.
 
Категорія: Вступ 2009 | Переглядів: 659 | Додав: olena | Теги: зарахування, Громадськаактивність, ВНЗ, студент, ЗІК, ВУЗ, Громадська організація, вступ, Вакарчук | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 olena  
0
Дуже радує діяльність цієї громадської організації. побільше б таких активних, наступаючих на п'яти владі. Дає надію, що громадскість-таки прокинеться. Почнеться зі студентів, студенти виростуть та не спустять потім владі інших свавіль, що попускає "доросле" населення зараз.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]