Головна » 2009 » Листопад » 26 » 300 сумських студентів провели пікет проти Віктора Януковича та його оточення
300 сумських студентів провели пікет проти Віктора Януковича та його оточення
10:38:20

300 сумських студентів провели пікет проти Віктора Януковича та його оточення

     Сьогодні понад 300 сумських студентів організували пікет на знак неприйняття в області Лідера Партії регіонів Віктора Януковича та його оточення.

    За словами одного з учасників акції, сумського громадського діяча Андрія Котіля, масове невдоволення сумської громади пов’язане із нинішніми соратниками лідера "регіоналів". "Дійсно, сумчани дуже добре пам’ятають, як кийками "Беркуту" калічили учасників студентської ходи на Київ, який тиск був на місцевих підприємців і ЗМІ, якими методами екс-губернатор області Володимиром Щербань забезпечував результат Януковичу на виборах 2004 року. - зазначає Андрій - Сьогодні ми висловлюємо свій протест Януковичу не лише через можливе повернення до влади таких осіб, як Щербань, але і через дії інших його місцевих представників. За час керування одного з них, екс-депутата від ПР Євгена Лапіна, товариством "Сумихімпром", цей промисловий гігант, гордість Сумщини, опинився на межі існування. Інший, Президент ВАТ "СМНВО ім. Фрунзе", довірена особа Януковича Володимир Лук’яненко, за нашими даними, свідомо спричиняє затримання виплати заробітної плати кількатисячному трудовому колективу заводу".

    Позицію пікетувальників підтвердив і голова профкому виробництва газоперекачувальних агрегатів та компресорів ВАТ "СМНВО ім. Фрунзе" Василь Гончаров. "Протягом останніх тижнів на підприємстві свідомо поширюються чутки про те, що, нібито, урядом прийнято рішення віддати перевагу у замовленні компресорів китайським виробникам, а не нашому заводу і це має призвести до його скрутного фінансового стану. Аби припинити ці інсинуації наш профком звернувся до представників Сумщини у Верховній Раді з проханням порушити це питання перед прем’єр-міністром, і зараз пропозиція включити наше підприємство до переліку вітчизняних підрядників, які передбачені планом заходів з налагодження співпраці України та Японії з питань енергоефективності, знаходиться на затвердженні в Кабінеті Міністрів України".

    Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало, коментуючи цю ситуацію, зазначив, що "більшість студентів, які сьогодні зібрались на пікет, не підтримують позицію кандидата в Президенти України Віктора Януковича, який виступив проти зовнішнього незалежного оцінювання якості знань учнів". Полохало додав, що "в цьому році 90% випускників шкіл в Сумській області вступили до вищих навчальних закладів за результатами тестування. Тому студенти та їх батьки не поділяють думку Януковича".

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: Комітету ВР з питань науки і освіти

Переглядів: 423 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]