Головна » Архів матеріалів

Діти з особливими потребами навчатимуться у звичайних школах

В рамках українсько-канадського проекту з впровадження інклюзивної освіти, в 22 навчальних закладах 10 регіонів України діти з особливими потребами навчатимуться разом зі здоровими ровесниками.

МОН спільно з Всеукраїнським фондом "Крок за кроком" провело розширену нараду на тему "Запровадження в Україні інклюзивної освіти".

Інклюзивна школа - це заклад освіти, відкритий для навчання всіх дітей, незалежно від їхніх фізичних, інтелектуальних, соціальних чи інших особливостей. Діти з особливими потребами мають право навчатися разом із здоровими ровесниками. А нині більшість учнів з особливими потребами навчаються у спеціальних школах (школах-інтернатах) або за індивідуальною формою навчання.

Заст ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: olena | Дата: 20-Лип-2009 | Коментарі (1)

В Украине отменили льготы при поступлении в вузы для медалистов

Министерство образования и науки Украины отменило льготы при поступлении в высшие учебные заведения для медалистов и выпускников подготовительных отделений вузов, пишет издание Коммерсантъ-Украина.

Вчера Минобразования объявило об отмене с нынешнего года льгот для абитуриентов-медалистов, за исключением предусмотр ... Читати далі »

Переглядів: 838 | Додав: olena | Дата: 17-Лип-2009 | Коментарі (4)

У престижних вузах висока кількість пільговиків

На міжнародні відносини у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на 50 бюджетних місць уже претендує 35 пільговиків та 17 учасників олімпіад

Під час прес-конференції "Пільговий вступ: кожна медична довідка перевірятиметься", координатор освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА Інна Совсун на основі попередніх результатів громадського спостереження за вступною кампанією підтвердила, що кількість пільговиків є високою, особливо у престижних університетах на окремих популярних спеціальностях. Так, серед охочих вивчати міжнародні відносини у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на 50 бюджетних місць уже претендує 35 пільговиків та 17 учасників олімпіад. Водночас Інна Совсун зазначила, що керівники університетів, котрі зараз нарікають на велику кількість пільго ... Читати далі »

Переглядів: 821 | Додав: olena | Дата: 17-Лип-2009 | Коментарі (3)

На українських випускників полюють... закордонні ВНЗ

Сьогодні на українських абітурієнтів-вундеркіндів полюють багато закордонних країн. Зокрема, Туреччина, Угорщина, Румунія, Польща, Бельгія

Також велика кількість студентів їде на навчання у Росію. Про це розповів директор Департаменту вищої освіти МОН України Ярослав Болюбаш.

"Зараз вузи зацікавлені у тому, щоб переманювати до себе розумних дітей", зазначив він. Тим часом, Міносвіти буде відслідковувати долю відмінників, завірив Я.Болюбаш. За його словами, керівники вузів вже одержали від Міністра освіти списки з абітурієнтами-лідерами зовнішнього тестування, які виявили бажання навчатися у цих закладах.

По матеріалам: ЛIГАБiзнесIнформ

Переглядів: 639 | Додав: 911 | Дата: 17-Лип-2009 | Коментарі (0)

Іван Вакарчук: "Суспільство мало б з доброї волі підтримувати тих, хто потребує допомоги


Міністерство освіти і науки України скасувало всі пільги для вступників до вищих навчальних закладів, крім тих, що визначені відповідними Законами України та Урядом, зокрема, для дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, чорнобильців.

Слухачі підготовчих відділень будь-якого ВНЗ також не матимуть привілеїв і вступатимуть за загальними правилами. За умови однакової кількості набраних балів у сертифікатах перевагу нададуть абітурієнтам, які мають медаль, проживають у гірській місцевості, є членами багатодітної сім'ї та іншим.

За умови подання сертифікатів Українського центру оцінюв ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: olena | Дата: 15-Лип-2009 | Коментарі (0)

Студенти відтермінували створення студради при Кабінеті Міністрів України

Лідери молодіжних організацій на традиційній зустрічі з міністром Вакарчуком обговорили проекти "студентських" постанов, розмір державного замовлення на навчання у ВНЗ та відклали створення студентської ради при Кабміні

Вчора у МОН відбулася друга нарада Міністра освіти і науки з представниками молодіжних та студентських організацій. Як і обіцяв Іван Вакарчук, зустрічі зі студентами стали традиційними і надалі відбуватимуться раз на місяць.

Молоді лідери висловили свої думки щодо проектів постанов та законів, які стосуються стипендіального забезпечення та введення в дію платних послуг у державних навчальних закладах України. Лідери студентських організацій домовилися зустрітися в МОН 27 липня вже з реальн ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: olena | Дата: 10-Лип-2009 | Коментарі (0)

Осторожно: "левые" факультеты

Не успев отгулять выпускные вечера, абитуриенты уже завтра понесут документы в высшие учебные заведения - стартует вступительная кампания-2009

О том, что некоторые вузы (преимущественно частные) зашли на образовательный рынок, так сказать, с черного хода и, следовательно, выдают своим студентам дипломы сомнительного качества, писали много. Как обезопасить себя от надувательства? Самый простой способ - выбрать хорошее государственное учебное заведение, солидное и с традициями. Но, оказывается, даже вузы «с именем» могут включать в свое «образовательное меню» нелицензированные «блюда».

«С лицензиями у нас все в порядке»

Обратиться к этой теме нас заставила новость, недавно прошедшая по нескольким ведущим информаге ... Читати далі »

Переглядів: 711 | Додав: olena | Дата: 30-Чер-2009 | Коментарі (0)

Отечественные вузы поднимают цены на обучение

Украинские вузы повысили стоимость контрактного обучения в 1,1-1,5 раза

На этой неделе в Украине официально стартовала вступительная кампания. По результатам тестов студентами смогут стать около 400 тысяч бывших школьников, что на 20 тысяч меньше, чем в прошлом году, пишет газета "Дело". Однако несмотря на снижение количества потенциальных абитуриентов и сложную экономическую ситуацию в стране, практически все вузы решили повысить стоимость контрактного обучения. "Цены мы подняли соответственно уровню инфляции - в среднем на 25-30%", - говорит Вячеслав Невинчанный, помощник президента по вопросам приема и профориентации абитуриентов Национального университета "Киево-Могилянская академия".

Тем временем Антимонопольный комитет обеспокоен одн ... Читати далі »

Переглядів: 727 | Додав: olena | Дата: 26-Чер-2009 | Коментарі (1)

Іван Вакарчук: Громада має допомагати школам. Добровільно

"Тепер у шкільному атестаті ми виставляємо бали, які дитина заслужила з усього "кольорового" спектру - від 1 до 12. Це справедливо. До того ж, не загрожує напливу до вищих навчальних закладів випускників, які не мають підстав, щоб стати студентами. Адже вони повинні мати у сертифікатах про проходження ЗНО не менше 124 балів", -  так  міністр освіти і науки Іван Вакарчук прокоментував переваги 12-бальної системи оцінювання знань інтернет-виданню "Високий Вал".

"Ця система оцінювання навчальних досягнень учнів була введена ще у 2000 році. Нині 90 відсотків школярів не знають іншої системи оцінювання. Дослідження, проведені Інститутом соціальної та політичної психології АПН України, дають підстави зробити висновок, що педагогічна громадськість, школярі та їх ба ... Читати далі »

Переглядів: 827 | Додав: olena | Дата: 09-Чер-2009 | Коментарі (2)

« 1 2 ... 38 39 40