Головна » 2009 » Листопад » 26 » Кримські школярі здаватимуть зовнішнє незалежне тестування російською мовою
Кримські школярі здаватимуть зовнішнє незалежне тестування російською мовою
17:19:06

Кримські школярі здаватимуть зовнішнє незалежне тестування російською мовою

    Кримські школярі втратили право здавати зовнішнє незалежне тестування російською мовою. Про це повідомив директор Сімферопольського регіонального центру оцінювання якості освіти (СРЦОЯО) Юрій Ільїн на прес-конференції в Сімферополі 25 листопада.

   За його словами, в 2010 році тести по всіх предметах будуть віддруковані виключно українською мовою. В той же час, за словами Ю.Ільїна, ті, у кого є труднощі з розумінням державної мови, можуть скористатися словниками, що додаються до тестів, які міститимуть переклад основних термінів з української мови на ту мову, яку вважатиме за краще абітурієнт: російську, кримськотатарську, румунську, угорську або польську.

   Крім того, за інформацією Ю.Ільїна, цього року були внесені ряд змін в порядок проходження зовнішнього незалежного тестування. Так, тепер абітурієнт має право на проходження тестів не більше ніж з п'яти навчальних дисциплін, серед яких обов'язковим буде тестування з двох предметів - української мови й літератури, а також на вибір учня - математики або історії України. "Також серед змін цього року: з математики не буде відкритої частини, коли абітурієнт повинен буде вирішити завдання, а екзаменатор повинен буде його перевірити. Тепер буде лише комп'ютерна перевірка", - відзначив директор СРЦОЯО.

   За його словами, також змінився порядок реєстрації учасників тестування. За інформацією Ю.Ільїна, прийом заявок на проходження зовнішнього незалежного тестування розпочнеться 15 грудня 2009 року і завершиться 31 березня 2010 року. Саме тестування буде проходити в період з 14 червня по 5 липня 2010 року.

   Як повідомлялося, в лютому поточного року Верховна Рада Автономної Республіки Криму затвердила звернення до Кабінету Міністрів України про забезпечення організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень кримських випускників, в якому, зокрема, просила вирішити щороку при проведенні зовнішнього незалежного тестування використання мов навчання згідно волевиявленню кримських випускників. У свою чергу Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук висловив переконання, що учасники зовнішнього незалежного тестування повинні проходити тести виключно державною мовою.

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: www.news.allcrimea.net

Переглядів: 469 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]