Головна » 2009 » Листопад » 29 » Л.Оробець пропонує ввести квоти на пільговиків у ВНЗ
Л.Оробець пропонує ввести квоти на пільговиків у ВНЗ
20:12:39

Л.Оробець пропонує ввести квоти на пільговиків у ВНЗ

    Лише квотування пільговиків здолає проблему їх засилля в найпрестижніших ВНЗ країни. Про це заявила народний депутат від НУ-НС, заступник глави партії "Єдиний центр" Леся Оробець.

   Як повідомляє прес-служба політсили, політик відзначила, що ідея повної відміни вступних пільг на сьогодні не має законодавчої перспективи. "Не факт, що парламентська більшість піде на це перед виборами. Дуже вже непопулярний крок. Та і визнавати доведеться, що перебрали раніше з пільгами від популістських щедрот", - сказала Л.Оробець.

   "У нинішній політичній ситуації набагато простіше зняти гостроту проблеми силами Міносвіти, яке може внести до вступних умов відповідні зміни", - підкреслила вона. За словами народного депутата, після розмови з міністрами освіти і юстиції, а також рядом провідних експертів в цій сфері, є попередня домовленість про впровадження квотування пільговиків при вступі на бюджет в межах 25% від об'єму держзамовлення.

   "Це дозволить істотним чином зменшити навантаження на популярні ВНЗ, а "пільговики", врешті-решт, змагатимуться між собою, не позбавляючи обдарованих абітурієнтів їх прав, гарантованих Конституцією", - підсумувала Л.Оробець.

   Нагадаємо, раніше Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук заявив, що колишня ситуація, коли один "пільговик" міг бути зарахований відразу в декілька ВНЗ, під час вступної кампанії 2010 року не повториться.

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: www.news.liga.net

Переглядів: 486 | Додав: Ю_Тригубець | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]