Головна » 2010 » Лютий » 26 » На Донеччині зростає інтерес до вивчення української
На Донеччині зростає інтерес до вивчення української
21:39:41
                                           На Донеччині зростає інтерес до вивчення української

     Мовознавці відзначають зростання інтересу до вивчення української мови на Донеччині серед школярів та молоді. Про це йшлося на науковій конференції у Донецьку, яка відбулася в межах заходів до міжнародного Дня рідної мови. В обговоренні мовних проблем взяли участь науковці, педагоги, представники громадських організацій, журналісти.

     Проректор інституту післядипломної педагогічної освіти Лідія Чернікова розповіла: якщо в 90-х роках в україномовних перших класах було до 10 дітей, то тепер понад 20. Крім того, сьогодні сотні тисяч дітей області беруть участь у республіканському конкурсі знавців української мови, хоча декілька років тому це були поодинокі випадки. Втім, вона зазначила, що на побутовому рівні проблема існування української мови залишається, оскільки державної мовою на Донеччині "мало хто спілкується".

     Сьогодні політикам мовну проблему треба залишити у спокою, бо всі опитування свідчать, що ця проблема навіть не входить до десятки найактуальніших, каже головний редактор єдиної обласної україномовної газети "Донеччина" Ігор Зоц. Він вважає, що в багатонаціональній Донеччині російська буде і надалі залишатися мовою традиційного спілкування. Головне, щоб лише не задавити паростки україномовного, зауважив Ігор Зоц.
 
Джерело: www.osvita.org.ua
Категорія: Школа | Переглядів: 509 | Додав: Ю_Тригубець | Теги: українська мова, школа, Донеччина | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]