Головна » 2009 » Листопад » 19 » Липових пільговиків скоро відрахують з вузів
Липових пільговиків скоро відрахують з вузів
12:31:16

  Липових пільговиків скоро відрахують з вузів

 
   Міністерство освіти і науки України вже готове почати відрахування студентів, які поступили у вузи за фальшивими документами, повідомляє видання «Коммерсантъ-Україна».
   Міністерство освіти і науки оголосило результати перевірки достовірності документів, завдяки яким абітурієнти отримали пільги під час вступу до вищих учбових закладів цього року.
   Нагадаємо, про початок такої перевірки міністр освіти Іван Вакарчук заявив два місяці тому.
   У 61 з 134 вищих учбових закладів, підлеглих Міносвіти, частіше за інших виявлялися наступні порушення: надання сумнівних довідок про інвалідність, відсутність інформації про батьків сироти, а також документів, підтверджуючих пільги дітей шахтарів, невірно вказаний стаж роботи, недостатня кількість документів для зарахування абітурієнта до осіб, постраждалих від наслідків чорнобильської катастрофи, прострочені посвідчення інваліда.
   Нагадаємо, торік за порушення умов проведення вступної кампанії 6 вузів було позбавлено ліцензій. Які заходи будуть прийняті цього року, в Міністерстві освіти сказати не змогли.
   "Такі перевірки — недавня практика. Абсолютно точно можна сказати лише те, що студентів, що вступили за фальшивими документами, відрахують", — заявили в прес-службі міністерства. За словами співбесідника «Ъ», на місця, що звільнилися, швидше за все, переведуть студентів платних відділень, що мають гарні оцінки.
   "Конкретні плани стануть відомі не раніше ніж через тиждень", — сказали в прес-службі Міносвіти.
Категорія: МінОсвіти | Переглядів: 523 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]