Головна » 2010 » Березень » 12 » Табачник анонсував розслідування зловживань І.Вакарчука
Табачник анонсував розслідування зловживань І.Вакарчука
17:52:18

Табачник анонсував розслідування зловживань І.Вакарчука


   За екс-міністром освіти України Іваном Вакарчуком тягнуться безліч кричущих порушень закону. Необхідно ініціювати розслідування діяльності Вакарчука. Про це заявив новий міністр освіти України Дмитро Табачник.

   "За ним рахується величезна кількість кричущих порушень закону: незабезпечення підручниками середньої школи, нефінансування найважливіших державних програм, неоголошення протягом більше двох років конкурсу на заміщення посади ректора Львівського національного університету і багато що інше", - сказав Табачник в інтерв'ю виданню Weekly.ua.

  "Він протягом двох років здійснював кримінально карне діяння - по суті, анулював атестати про середню освіту мільйонів українських громадян і, порушуючи Конституцію і закони про освіту і про вищу освіту, проводив зовнішнє тестування. Ми критикували також конкретні фінансові зловживання в галузі освіти, наприклад передачу виготовлення шкільних підручників єдиному комерційному видавництву", - уточнив новий міністр.

  Він також заявив, що жодна держава світу не розпадалася через введення декількох державних мов, тому підвищення статусу російської мови не несе загрози Україні.

  "Немає жодної держави в світі, яка розпалася б через кілька державних мов. Зате багато країн блискавично (за історичними мірками) зникли з політичної карти світу, намагаючись підігнати своє культурне і мовне різноманіття під єдиний тоталітарний стандарт", - сказав Табачник.

  "В Україні різниця між регіонами, мовна і ментальна, настільки велика, що можна сміливо пропонувати федералізацію освіти і культури, федералізацію бюджету", - також запропонував новий міністр.

  Примітно, що в інтерв'ю Табачник також нагадав, що в оточенні Віктора Януковича продовжують знаходитися люди, що вітають героїзацію Степана Бандери. Табачник визнав, що через це у нього напружені стосунки із заступником глави адміністрації президента Ганною Герман.

  "Що ж стосується Герман, тут провиною очевидна різниця політичних поглядів. Вона була єдиною людиною з Партії регіонів, яка заявила, що вітає присвоєння Бандері звання Героя України", - пояснив Табачник.

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: www.nr2.ru

Категорія: МінОсвіти | Переглядів: 535 | Додав: Ю_Тригубець | Теги: зловживання, І.Вакарчук, розслідування, анонсував, Табачник | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]