Головна » 2010 » Березень » 19 » Табачник: Середній бал атестата буде враховуватись при вступі вже цього року
Табачник: Середній бал атестата буде враховуватись при вступі вже цього року
12:45:16

Табачник: Середній бал атестата буде враховуватись при вступі вже цього року

   Про це вчора, 18 березня, заявив міністр освіти Дмитро Табачник в ефірі 5 каналу. "Середній бал атестату буде враховано. Цього року", - сказав він.

  Табачник: Середній бал атестата буде враховуватись при вступі вже цього року"За тестування будь-яка дитина може максимально набрати до 600 балів, а за шкільний атестат ми хочемо запропонувати, щоб він враховувався в кількості до 200 балів. Тобто до четвертої частини", - пояснив він.

  Міністр також зазначив, що вступних іспитів до ВНЗ у цьому році не буде.

  За словами міністра, також "збережеться зовнішнє незалежне оцінювання".

  Водночас Табачник заявив, що у майбутньому можуть бути запропоновані зміни до законодавства, які дозволять "кращим університетам проводити свої мотиваційні іспити".

  "Це мотиваційне есе, дуже популярне в США, тести на лідерство, на комунікативність", - зазначив він.

  Нагадаємо, як раніше повідомляла прес-служба Кабінету Міністрів України з посиланням на віце-прем’єр міністра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка, крім мови тестів, змін у правилах прийому до вузів цього року не буде. "Планується, що загальна оцінка абітурієнта при вступі складатиметься з результатів ЗНО, середнього балу атестату та оцінки на вступному іспиті, але не цього року", - сказано у повідомленні.



Джерело: www.osvita.ua

Категорія: МінОсвіти | Переглядів: 620 | Додав: Ю_Тригубець | Теги: атестат, вступ, Табачник, Середній бал | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]