Головна » 2010 » Січень » 31 » Тимошенко: вищі навчальні заклади мають бути автономними
Тимошенко: вищі навчальні заклади мають бути автономними
18:48:10

Тимошенко: вищі навчальні заклади мають бути автономними


Тимошенко: вищі навчальні заклади мають бути автономними   Прем'єр-міністр Ю.Тимошенко заявляє, що на розвиток освіти та науки в Україні необхідно передбачати мінімум 1,5% ВВП

  Про це Глава Уряду заявила під час зустрічі зі студентами та професорсько-викладацьким складом Одеського національного політехнічного університету та Південноукраїнського національного педагогічного університету ім.К.Д.Ушинського.

  "Нам потрібно закласти в бюджеті зовсім інші, якісно нові завдання щодо фінансування науки. І ми це з вами зробимо. Як мінімум до 1,5% ВВП, якщо ми не будемо витрачати на науку, наша країна не зможе рухатися вперед", - наголосила Юлія Тимошенко.

  Глава Уряду додала, що вищі навчальні заклади в країні мають бути автономними та стати осередками самостійного формування інтелектуального потенціалу країни.

  Крім того, Прем'єр-міністр підкреслила, що Уряд спрощуватиме оподаткування тих підприємств та організацій, які забезпечуватимуть студентів-випускників першим робочим місцем: "Уряд передав до парламенту законопроект, де передбачено, що для всіх підприємств країни, які братимуть молодих фахівців на роботу, - на 5 років податкові пільги, що і буде стимулом, щоб брати молодь і випускників вузів на роботу".

  Юлія Тимошенко також нагадала, що представники Ради ректорів вищих навчальних закладів та Ради студентів постійно присутні на засіданнях Уряду і беруть участь у прийнятті урядових рішень.

Джерело: www.osvita.ua

Категорія: Вища освіта | Переглядів: 480 | Додав: Ю_Тригубець | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]