Головна » 2009 » Листопад » 24 » Тривалість життя залежить від рівня освіти
Тривалість життя залежить від рівня освіти
20:10:59

Тривалість життя залежить від рівня освіти

      Група американських вчених довела залежність тривалості життя від рівня освіти. Вчені досліджували дані про тривалість життя 3,5 млн. американців і прийшли до виcновку, що різниця між тривалістю життя людей з різним рівнем освіти не лише є, але і збільшується з кожним роком. У основу дослідження лягли дані зі смертності 3,5 млн. американців в період з 1993 по 2001 роки.

      За даними вчених в даний період знизилася смертність серед білого і темношкірого чоловічого населення країни (на 25% і 36% відповідно) що закінчили як мінімум коледж (що отримали ступінь бакалавра). Крім того, змінилася і причина смертності, на другий план відійшов ВІЛ і різні інфекції, рак, хвороби серця, що раніше були основними причинами смерті.

      Що ж до тих, хто зміг закінчити лише школу, то серед них смертність навпаки зросла. Вчені вважають, що причиною цьому міг послужити невисокий рівень доходів, відсутність постійної роботи, хорошої страховки.

      В результаті, якщо смертність серед середнього класу скорочується, то в менш забезпечених верств населення навпаки, підвищується.

Джерело: www.edunext.ru

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 553 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]