Головна » 2009 » Листопад » 24 » У Києві стане на 10 тисяч вчителів менше
У Києві стане на 10 тисяч вчителів менше
18:37:51

У Києві стане на 10 тисяч вчителів менше

     Київський міський голова Леонід Чернівецький збирається звільнити 9782 працівники освіти в 2010 році. Оточення міського голови вважає, що саме завдяки таким заходам можна буде заощадити в бюджеті міста наступного року немаленькі гроші. Про це заявив секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки Олексій Давиденко із посиланням на відповідний документ.

    "У мене виникає логічне запитання, чому бюджет міста потрібно рятувати за рахунок економії на мізерних зарплатах вчителів, а не, наприклад, за рахунок скорочення числа радників і заступників самого Чернівецкого? Я упевнений, що вони обходяться місту значно дорожче", - обурився Давиденко.

    Він також повідомив, що не дивлячись на цей документ, стає зрозуміло, що заступник міського голови з питань освіти Віталій Журавський, стверджуючи в інтерв'ю журналістам, що в Києві ніхто не збирається звільняти вчителів, "просто бреше".

   Також, відповідно наведеним в документі цифрам, запропоновано скоротити фінансування щоденного харчування дітей у дитсадках і школах.

   "Оточення Чернівецького підрахувало, що сьогодні вартість харчування однієї дитини на день в школі столиці складає 3 гривні 10 копійок - менше, ніж вартість буханця хліба. Проте на цьому фантазія столичного мера не вичерпується, і ці мізерні 3,10 він хоче зменшити "до однієї гривні!" - сказав депутат.

   Нагадаємо, Кабінет міністрів підвищив зарплати українським вчителям на 20%. Зарплати підвищуються з початку 2010 року.

Джерело: ТСН: www.tsn.ua

Категорія: Школа | Переглядів: 454 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]