Головна » 2010 » Березень » 18 » У Львові підписали угоду між львівською та німецькою школами
У Львові підписали угоду між львівською та німецькою школами
00:22:41

У Львові підписали угоду між львівською та німецькою школами

    15 березня, у Львівській міській раді відбулось підписання угоди щодо співпраці Львівської школи №8 та Берлінської школи-гімназії Фіхтенберг. Львівська школа №8 уже протягом 15 років успішно реалізовує спільні проекти із школами Мюнхена, Фрайбурга, Відня. Про це ЗІК повідомила прес-служба Львівської міської ради.

   «Відчуваю велику честь, що наші школи підписали таку угоду про співпрацю. Ми бачимо, якому значенні тут у Львові надається закордонна співпраця між школами. Вважаю, що співпраця Львова та Берліна – важливий крок до побудови спільної Європи», – повідомив під час підписання угоди про співпрацю директор Берлінської школи-гімназії Фіхтенберг Райнер Лєппін.

   Як зазначив під час підписання угоди заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, такі угоди щодо співпраці чи впровадження спільних проектів між школами Львова та інших країн Європи є постійною практикою. Це, насамперед, живі зв’язки і живі стосунки. Відомо, що школа №8 та Берлінська гімназія вже протягом 5 років реалізовують спільні проекти та сьогодні закріпили свою співпрацюю угодою.

   Довідка.

   Львівська спеціалізована середня загальноосвітня школа №8 з поглибленим вивченням німецької мови. Школу, як «Цісарсько-королівську ІІ гімназію при Домініканах», заснували у 1818 році рішенням цісара Франца І. Вона знаходилася на вул. Вірменській (сьогодні приміщення «Дзиги». Будинок школи споруджено 1809 року на місці, де колись знаходилася Босацька фіртка. 3 1850 року вона функціонує як Друга Вища міська гімназія з німецькою мовою навчання.1852 року школу переведено у будинок на Підвальній, 2, де вона знаходиться й тепер. З 1919 до 1939 року гімназія носить ім’я Кароля Шайнохи – польського історика, письменника і публіциста. 3 1944 року – загальноосвітня середня школа № 8. Сучасна історія навчального закладу розпочалася у 1944 році, коли він отримав статус загальноосвітньої середньої школи №8 (від 1956р. – з вивченням ряду предметів німецькою мовою). В школі сьогодні у 25 класах працює 64 вчителів (17 з них – випускники школи) та навчається 718 учнів.

   Партнерські стосунки з навчальними закладами Німеччини:

   Берлінська школа-гімназія Фіхтенберг,

українське товариство «Рідна школа» у Мюнхені,

гімназія у м.Штарнберґ,

Бертольд – гімназія у м.Фрайбурґ.

   Берлінська школа-гімназія Фіхтенберг. Школа-гімназія заснована в 1904 році як суспільний навчальний заклад для дівчат у міському районі Берліну Штегліц. У 1912 р. вона переходить в нове приміщення і стає ліцєм імені імператриці Августи Вікторії. У 1938 році ліцей було переіменовано на школу-гімназію Фіхтенберг. З 1954 року школа стає змішаною, у 7 класі разом навчаються хлопці та дівчата. Історичні процеси 90-х років у Європі спричинили зміни змісту виховання. Започатковано проекти обміну та поїздок до сусідніх країн «Зміна цінностей у Європі». Завдяки цим проектам школярі знайомилися із традиціями та історією країн-сусідів, а партнери – знайомились з Берліном.

Джерело: www.zik.com.ua



Категорія: Школа | Переглядів: 617 | Додав: Ю_Тригубець | Теги: німецька школа, угода, школа, Львів | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]