Головна » 2010 » Січень » 2 » У Петербурзі готується нова стратегія розвитку шкіл
У Петербурзі готується нова стратегія розвитку шкіл
12:50:33

У Петербурзі готується нова стратегія розвитку шкіл

   Рік, що настає, стане таким, що завершує реалізацію концепції розвитку системи освіти "Петербурзька школа: 2005-2010 роки" і стартовим для нової стратегії "Відкрита школа - 2020".

  Про це на засіданні міського управління повідомила голова комітету освітою Ольга Іванова.

  Перш за все в Північній столиці продовжиться вдосконалення матеріально-технічної бази школи - оснащення лабораторіями фізики і хімії, устаткуванням для відеоконференцій, робототехнікою, інтерактивними пристосуваннями, що допомагають освітньому процесу.

  За словами Ольги Іванової, більше 80 шкіл Санкт-Петербургу створили широку мережу, яка дозволяє мобільно вибудовувати індивідуальний "освітній маршрут" дитини, задавати і збирати домашні завдання, проводити консультації. Упроваджується програма "Електронний щоденник". Наступного року до неї приєднаються 540 шкіл.

  Вже почато впровадження системи дистанційної освіти, в якій взяли участь більше 60 дітей-інвалідів. У 2010 році цей проект увійде до активної фази. В рамках програми інформатизації на його технічну підтримку передбачено 28 мільйонів рублів.

  Продовжиться індивідуальна робота з обдарованими дітьми. Цього року на Всеросійській олімпіаді школярів петербуржці завоювали 114 призових місць, це кращий результат серед всіх суб'єктів СЗФО. У 2010 році планується розширити перелік регіональних олімпіад. Наприклад мовні змагання проводитимуться не лише з традиційних німецької, англійської і французької, але і  іспанською, фінською і східних мовах.

  У 2010 році планується упровадити нову організаційну модель підвищення кваліфікації педагогічних і керівних працівників системи освіти. Її суть - в тому, що кожному претендентові видаватиметься персональний бюджетний сертифікат на навчання, який він зможе віддати в той вуз програма якого йому більше личить.


Джерело: "Российская газета" - Санкт-Петербург №5063 от 14 декабря 2009 г. www.rg.ru

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 528 | Додав: Ю_Тригубець | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]