Головна » 2009 » Листопад » 26 » У США батьків судять за шкільні прогули дітей
У США батьків судять за шкільні прогули дітей
10:55:02

У США батьків судять за шкільні прогули дітей

    У місті Мемфіс (штат Теннессі, США) висунуті офіційні обвинувачення проти 19 місцевих жителів, діти яких прогулюють шкільні заняття. Як повідомляє телеканал WMC-TV, відповідну заяву зробив прокурор округу Шелбі Біл Гіббонс.

   Батьки прогульників звинувачуються у порушенні Акту про обов'язкову відвідуваність. Їм загрожує покарання у вигляді утримання під вартою на строк до 30 днів і грошовий штраф в 50 доларів. Обвинувачені повинні постати перед судом 30 листопада.

   Вісім середніх шкіл Мемфіса, в яких вчаться діти обвинувачених, охоплені програмою боротьби з прогулами, що проводиться канцелярією прокурора Гіббонса. У рамках цієї програми школярам, що прогуляли більше п'яти днів занять, пропонують послуги спеціальних вихователів, але батьки, яких тепер чекає суд, пропозиції влади проігнорували.

   Як заявив Гіббонс, в суді обвинуваченим знову запропонують забезпечити співпрацю дітей з вихователями, а також дадуть можливість відвідувати спеціальні консультації для батьків. Судове переслідування тих, хто прийме такі умови, буде відкладене. "Наша мета - повернути учнів на заняття", - підкреслив прокурор. Дії влади Теннессі не є унікальними для США: наприклад, в 2008 році за потурання прогулам дочки до 180 днів в'язниці був засуджений житель Огайо.

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: www.lenta.ru

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 484 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]