Головна » 2009 » Листопад » 26 » В Естонії затримали хлопця, що погрожував бійнею у гімназії
В Естонії затримали хлопця, що погрожував бійнею у гімназії
10:56:08

В Естонії затримали хлопця, що погрожував бійнею у гімназії

    Поліція Естонії затримала 25 листопада 18-річного хлопця, який розмістив у мережі Інтернет погрозу розстріляти учнів комерційної гімназії Тарту.

   У середу заняття у навчальному закладі були скасовані після того, як на одному із зарубіжних інтернет-форумів анонімний користувач написав англійською мовою, що збирається влаштувати бійню у Тарту. Автор послання відзначив, що планує побити "рекорд" вихідця з Південної Кореї Чо Син Хі, який розстріляв 32 особи в університеті Вірджинії (США) у квітні 2007 року.

   До вечора середи зловмисник був знайдений. За даними місцевої поліції, молода людина, яка не є учнем комерційної гімназії Тарту, вже зізналася в розміщенні погроз в мережі Інтернет. Інших подробиць про хлопця поки що немає.

   Як заявив Лиунаський окружний прокурор Марге Пюссі, вірогідність скоєння цього злочину була невелика, але про подібні погрози все одно необхідно повідомляти поліції. Покарання за злочин передбачає до п'яти років позбавлення волі.

   Примітно, що незабаром після появи погроз до поліції Тарту надійшли телефонні попередження про закладені бомби в художній гімназії і міській гімназії Форселіуса. Зловмисник, що повідомив про закладену вибухівку в другій школі, вже затриманий.

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: www.lenta.ru

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 471 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]