Головна » 2009 » Листопад » 19 » В Україні намагаються поступати до ВНЗ із підробленими сертифікатами
В Україні намагаються поступати до ВНЗ із підробленими сертифікатами
12:53:21

В Україні намагаються поступати до ВНЗ із підробленими сертифікатами


До Полтавського державного педагогічного університету імені В.Короленка 17-річний хлопець спробував поступити з підробленим сертифікатом. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Встановити достовірність сертифікатів на сьогодні дуже складно, адже він не має жодного захисного елементу, і додатково абітурієнти подають не оригінали, а ксерокопії. Користуючись цим, один із абітурієнтів, подав в приймальну комісію сертифікат зовнішнього незалежного тестування, вже був практично зарахований в університет, поки його дані не почали вводити в централізовану базу даних.

Результати його оцінювання приголомшували - 153 бали з української мови і 148 - з математики. При прохідному балі 124.

Але стався збій в інформаційній системі, вона не хотіла приймати дані хлопчика.

"У нас це викликало занепокоєння, - говорить ректор Полтавського педагогічного університету імені В.Г.Короленка Микола Степаненко - Ми вирішили звірити бали: зайшли на міністерський сайт - картина невтішна, адже бали в представленому сертифікаті відрізнялися від тих, які були на сайті. Спочатку ми вирішили з'ясувати це питання по-людськи - подзвонили по телефону йому, але відповіді не було. Потім спробували ще раз ввести дані, але знову - збій, тоді вже звернулися до правоохоронних органів".

Зараз порушено дві кримінальні справи за фактами підробки документів та їх використання.

Хлопчик говорить, що домальовував оцінки на оригіналі олівцем, а потім відксерив. Втім, міліціонери не відкидають використання ним і комп'ютерної техніки.

Міліціонери упевнені, що на перший раз хлопчик відбудеться лише штрафом.

Джерело: www.osvita.org.ua


Переглядів: 476 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]