Головна » 2009 » Листопад » 29 » В університеті Бар-Ілан почали викладати мовою глухих
В університеті Бар-Ілан почали викладати мовою глухих
20:23:38

В університеті Бар-Ілан почали викладати мовою глухих

    З цього року в університеті Бар-Ілан (Ізраїль) можна отримати перший академічний ступінь за фахом "перекладач з мови жестів".

   За інформацією газети "Маарів", в Ізраїлі проживають близько 15 тисяч глухих людей та людей зі слабким слухом, але до сьогоднішнього дня було всього 120 перекладачів, які могли б полегшити цим людям спілкування з соціальними працівниками, лікарями або державними службовцями. Для більшості перекладачів - це був лише "підробіток".

   Потреба у фахівцях подібного роду відчувається і в арабському секторі, де на сьогоднішній день налічується близько 3 тис. осіб, що спілкуються на "жестуно" (так називається мова жестів), і ще декілька тисяч арабів з проблемами слуху, що не володіють мовою жестів. Ситуація з перекладачами в арабському секторі ще гірша, ніж у єврейському. Тут до останнього часу були лише 2 фахівці, які могли б допомогти глухим людям при спілкуванні з оточуючими.

   На відділення перекладачів з "жестуно" цього року в Бар-Ілан були прийняті 23 студенти з 80, що подали заяву. Всі студенти вже володіють мовою жестів. У процесі навчання вони удосконалюватимуть свої знання в мові, а також вивчатимуть основи соціальної роботи.

   І хоча всі студенти на цьому відділенні прекрасно чують, уроки проходять у повній тиші. Лекції читаються мовою жестів. Заняття проходять один раз на тиждень.

Джерело: www.osvita.org.ua
За матеріалами: www.newsru.co.il

Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 490 | Додав: Ю_Тригубець | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]