Головна » 2009 » Листопад » 24 » За відмову працювати за фахом молодих викладачів судитимуть
За відмову працювати за фахом молодих викладачів судитимуть
19:32:45

За відмову працювати за фахом молодих викладачів судитимуть


     Влада Таджикистану має намір притягнути до суду випускників педагогічних вузів, які відмовляються працювати за фахом. Про це повідомив міністр освіти Таджикистану Абдуджаббор Рахмонов. За його словами, в даний час в середньоосвітніх школах країни не вистачає близько шести тисяч викладачів. В той же час випускники педагогічних вузів не хочуть працювати за фахом, особливо в сільській місцевості.
     Міністр додав, що перед початком навчання у вузі студент і адміністрація даного учбового закладу підписуватимуть угоду, згідно з якою випускники педагогічних вузів зобов'язані протягом трьох років працювати за фахом по направленню вузу. Тепер випускники, що відмовляються працювати за фахом, на підставі таджицького законодавства будуть притягнені до суду і з них буде відшкодована сума, витрачена державою для підготовки молодих викладачів.
     Рахмонов також заявив, що для вирішення браку вчителів в школах Таджикистану, починаючи з цього року, студенти 5-х курсів педагогічних вузів будуть змушені працювати в якості вчителів в середньоосвітніх школах країни. Таким чином, за словами міністра, проблема браку викладачів може бути вирішена майже на 80%.

 Джерело: www.edunext.ru
Категорія: Освіта за кордоном | Переглядів: 536 | Додав: voronuxa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]