Головна » 2009 » Серпень » 2 » До Міністерства освіти і науки України надходять скарги
До Міністерства освіти і науки України надходять скарги
09:03:38

До Міністерства освіти і науки України надходять скарги від вступників, батьків та громадських організацій

На консультаційний телефон (044)-486-2849 Міністерства освіти і науки останнім часом надходять звернення абітурієнтів щодо зволікання з оприлюдненням списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів. Про це ідеться у Листі МОН № 1/9-510 від 31 липня 2009 року.

Як зазначається у листі, з метою забезпечення прозорості та відкритості при проведенні конкурсного відбору, Міністерство освіти і науки звертає увагу приймальних комісій вузів, що списки осіб, рекомендованих до зарахування мають бути вчасно доведені до відома абітурієнтів шляхом розміщення на офіційному інтернет-сайті вищого навчального закладу та на інформаційних стендах приймальної комісії з урахуванням суми балів, набраних кожним абітурієнтом (рейтингу).

Одночасно, зазначають у Міносвіти, мають бути оприлюднені і списки осіб, які мають менший рейтинг, але за кількістю набраних балів можуть бути рекомендовані до зарахування у випадку неподання до приймальної комісії вузу протягом 5 днів оригіналів відповідних документів щодо вступу особами, які мають вищий рейтинг.

Зазначені списки обов'язково повинні оновлюватися щодня протягом усього терміну проведення конкурсного відбору, порядок якого визначено пунктом 11 Умов прийому до вищих навчальних закладів, затверджених наказом МОН від 02.09.2008 р. № 802.

У випадку неподання у п'ятиденний термін оригіналів документів вступниками, які були рекомендовані до зарахування на навчання за державним замовленням, Міносвіти наполегливо рекомендує членам приймальних комісій оперативно інформувати абітурієнтів, які мають меншу суму набраних балів і є наступними за рейтингом у зазначених списках щодо можливості зарахування їх на навчання.

Також, у Міністерстві освіти звертають увагу на те, що укладання угод щодо навчання за рахунок коштів фізичних (юридичних) осіб і здійснення оплати за навчання відповідно до цих угод до оприлюднення списків осіб, зарахованих на навчання за рахунок державного замовлення, є неприпустимим.

Як повідомлялось раніше, з проханням негайно уточнити процедуру зарахування абітурієнтів, зокрема щодо корегування списків рекомендованих до зарахування, звернулася громадянська мережа Опора.

 
По матеріалам: Освіта.ua
Категорія: Вступ 2009 | Переглядів: 979 | Додав: olena | Теги: телефон МОНУ, зарахування, Громадська активність, ВНЗ, студент, ЗІК, ВУЗ, Громадська організація, вступ, Вакарчук | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 olena  
0
Якщо впораються з цією проблемою на наступний рік, то вважатимемо що перемогли.
Все ж було б менше проблем, якби пільговиків не було. Вища освіта є обов'язковою?
Навіщо пільги?
Здібний учень і без пільг вступить. мало таких прикладів?
Продовження на сторінці http://pedrada.at.ua/forum/2-18-1
А якщо пільговик, який ледь набрав 125 балів випереджає того, хто оримав 190 на ЗНО - це справедливо?
Продовження на сторінці:
Пільги при вступі до ВНЗ

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]